Oegstgeest kiest voor Unity

Een raadsmeerderheid in Oegstgeest heeft gisteravond besloten om te kiezen voor de bestaande omroep Holland Centraal / Unity. Het CDA en PrO zien meer in de combinatie Sleutelstad / Lorelei, omdat die partijen verwachten dat Oegstgeest dan beter bediend zal worden met lokaal nieuws. De VVD wil liever Unity houden, vooral omdat die al tv-uitzendingen verzorgt. De overige fracties wilden eigenlijk geen keuze maken en dat aan het Commissariaat voor de Media (CvdM) overlaten.

Toen bleek dat de partijen die geen keuze wilden maken in de minderheid waren, werd besloten dat er alsnog gekozen diende te worden. Dat gebeurde. Uiteindelijk stemden 11 raadsleden voor Holland Centraal en zeven voor Lorelei.

De keuze was nodig omdat de vergunning voor de lokale omroep in zeven regiogemeenten in oktober afliep. Voor de komende vijf jaar moet die vergunning nu opnieuw worden afgegeven. De bestaande omroep Holland Centraal heeft in alle gemeenten concurrentie. In de bollenstreekgemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen heeft ook omroep Nens een aanvraag ingediend. Nens is nu de lokale omroep voor Noordwijk en Noordwijkerhout en wil zich omvormen tot omroep voor de bollenstreek. Alle gemeenten in de bollenstreek vinden dat een goed idee.

In de Leidse regio diende naast Holland Centraal ook Lorelei (Lokale Omroep Regio Leiden) een aanvraag in. Lorelei wil dan gaan uitzenden onder de naam Sleutelstad. Leiden en Zoeterwoude kiezen niet en laten dat over aan het CvdM. Oegstgeest en Voorschoten adviseren het CvdM om Holland Centraal te behouden. Met name omdat die omroep al tv-uitzendingen verzorgt.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RTV Lorelei


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×