Winkelcentrum de Stevenbloem in de Stevenshof wordt grondig gerenoveerd. Daarbj wordt en entree verplaatst van de parkzijde naar de kant van het parkeerterrein. "Veel logischer", vindt directeur Klomp van eigenaar Urban Interest: "Mensen denken met hun voeten, dus die willen gewoon vanaf het parkeerterrein naar binnen". (Afbeelding: Bing Maps).

Stevensbloem opgeknapt en uitgebreid

Het verouderde winkelcentrum De Stevensbloem in de Stevenshof gaat op de schop. De gemeente en eigenaar Urban Interest hebben overeenstemming bereikt over de toekomst van het winkelcentrum. De Stevensbloem wordt niet alleen grondig gerenoveerd, maar wordt ook uitgebreid. De hoofdingang wordt verplaatst naar kant van de Stevenshofdreef. Ook het parkeerterrein en de ruimte rond het winkelcentrum worden opnieuw ingericht. Het aanzicht van het winkelcentrum zal een complete metamorfose ondergaan. Laden en lossen gebeurt in de toekomst inpandig aan de achterzijde.

Directeur Remco Klomp van Urban Interest is blij dat zijn bedrijf na jaren van discussie nu aan de slag kan. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt en wordt de bouwvergunning voor het miljoenenproject aangevraagd. Vervolgens moet het bestemmingsplan worden aangepast, voor er daadwerkelijk begonnen kan worden. Klomp hoopt eind dit jaar of begin volgend jaar te kunnen starten: “Maar dan moet het wel wind mee, berg af gaan, anders ben je al snel een paar maanden verder”.

Het winkelcentrum krijgt in de plannen in elk geval een nieuwe indeling. De kiosken verdwijnen en de routing wordt zo aangepast dat het winkelend publiek langs de gewone winkels naar de twee supermarkten wordt geleid. Die supermarkten, AH en Digros, breiden allebei flink uit. In totaal met zo’n 1.000 vierkante meter. De ingangen van de supermarkten komen tegenover elkaar in de doorgang waar nu nog de kiosken staan. Aan de parkzijde verdwijnt de overkapping.

Tijdens de renovatie blijven alle winkels gewoon open. Wel komt er een soort stoelendans op gang, waarbij meerdere winkels zullen verhuizen.

Leiden Winkelcentrum De Stevensbloem


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×