Na een renovatie die een jaar heeft geduurd is de Stevensbloem nu weer klaar voor de toekomst. Morgen is de feestelijke opening. (Archieffoto: Daan van Oosten).

Gerenoveerde Stevensbloem morgen officieel open

Morgen is het de hele dag feest in Winkelcentrum Stevensbloem. Na een grondige renovatie die vorig jaar juni begon is het wijkwinkelcentrum in de Stevenshof weer klaar voor de toekomst. Wethouder Robert Strijk zal samen met de winkeliersvereniging en eigenaar Urban Interest rond 12.00 uur het startsein geven voor de feestelijke activiteiten in het centrum.

Verspreid over de dag zijn er spelactiviteiten zoals een bloemenspeurtocht, spijkerbroekhangen en animatie voor de kleintjes. De dag wordt afgesloten met een liveshow met muziek en de prijsuitreikingen van onder andere de krasloten-actie.

De uitstraling van het uit 1968 daterende winkelcentrum was niet meer van deze tijd. Het centrum oogde vervallen en was niet meer uitnodigend voor bezoekers. “Met de renovatie en uitbreiding heeft het centrum weer een moderne en frisse uitstraling gekregen”, zegt eigenaar Urban Interest. Belangrijkste wijzigingen zijn het laden en lossen van de twee supermarkten die nu inpandig plaatsvindt, een betere verbinding tussen de voor- en achterzijde van het centrum en extra parkeerplaatsen.

Alle winkels zijn gecentreerd aan de parkeerzijde van het winkelcentrum en de supermarkten zijn uitgebreid aan parkzijde van het centrum. De kiosken uit Winkelcentrum Stevensbloem zijn verdwenen. Er is een overdekte passage voor in de plaats gekomen. De routing van de winkels is zo aangepast dat het winkelend publiek langs de winkels loopt om bij de entrees van de supermarkten te komen.

Die supermarkten, dat zijn Albert Heijn en Dirk, zijn flink uitgebreid. Naast de supermarkten heeft het winkelcentrum een breed aanbod voor de dagelijkse boodschappen met onder andere een bakker, slager, visboer, drogisten en een bloemenzaak.

Economie Leiden Politiek Winkelcentrum De Stevensbloem


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×