Aanstaande dinsdag gaat de renovatie en uitbreiding van winkelcentrum de Stevensbloem officieel van start. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. (Foto: Daan van Oosten).

Dinsdag officiële start renovatie Stevenbloem

Eigenaar Urban Interest uit Den Haag start komende week met uitbreiding en renovatie van winkelcentrum Stevensbloem in de Stevenshof. Het verouderde winkelcentrum wacht al jaren op een grondige opknapbeurt, maar die werd keer op keer uitgesteld. Nu is het dan echt zo ver. Aanstaande dinsdag, 30 juni, wordt om 16.00 uur het symbolische startsein gegeven voor de werkzaamheden die het winkelcentrum nieuw leven in moeten blazen.

De uitstraling van het winkelcentrum is niet meer van deze tijd. Daarnaast zijn de wensen van bezoekers, bewoners, ondernemers, eigenaar en gemeente in de loop der jaren gewijzigd. Het bestaande winkelcentrum zal door aannemer Bouwgroep Moonen worden uitgebreid, waarbij het bestaande gedeelte wordt vernieuwd naar een modern hedendaags winkelcentrum. Aan de voorzijde worden de winkelunits opnieuw ingedeeld en aan de achterzijde worden de supermarkten uitgebreid.

stevensbloem2De bestaande passage krijgt een nieuwe overkapping, de bestaande kiosken worden gesloopt en de binnenruimte zal voorzien worden van bestrating.

De gevellijn aan de straatzijde en het parkeerterrein worden gehandhaafd, de inrichting van het parkeerterrein wordt wel gewijzigd, hierbij worden 30 nieuwe parkeerplaatsen aan het gebied toegevoegd. Afgelopen maandag zijn de eerste (sloop)werkzaamheden gestart. Het uitgangspunt is dat het winkelcentrum volwaardig blijft functioneren tijdens de werkzaamheden.

De herontwikkeling van het winkelcentrum heeft een lang en roerig verleden waarin de gemeente, eigenaar en winkeliers niet altijd op een lijn hebben gezeten maar dit geeft des te meer betekenis aan dit symbolische moment. Onlangs is winkelcentrum Stevensbloem in de Retailvisie Leidsche regio bestempeld als boodschappencentrum met een toekomstbestendig perspectief. Een nieuwe uitstraling en een toevoeging op het aantal parkeerplaatsen zal dit perspectief verder versterken.

Wethouder Robert Strijk en Pierre Sikking als vertegenwoordiger van de ondernemers zullen gezamenlijk de starthandeling uitvoeren en staan symbool voor de hele wijk Stevenshof die lang hebben uitgekeken naar dit moment. Namens de PvdA zal er een ijskraam staan om de bewoners en de winkeliers te feliciteren met deze mijlpaal, dus iedereen is van harte welkom een ijsje te komen eten en dit moment te vieren.

Op dit moment is er nog een enkele winkelunit beschikbaar maar de verwachting is dat deze units bij de heropening, die is gepland aan het einde van het eerste kwartaal 2016, ook zijn ingevuld.

Leiden Politiek Winkelcentrum De Stevensbloem


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×