Provincie onderzoekt verlenging boortunnel RijnlandRoute

De coalitiepartijen in Zuid-Holland, bestaande uit CDA, SP, VVD en D66, willen dat een verlenging van de boortunnel bij Voorschoten wordt onderzocht. Sleutelstad meldde afgelopen vrijdag dat zo’n verlengde tunnel volgens ingewijden mogelijk is. Eerder werd besloten dat de tunnel niet langer dan 2280 meter mocht zijn in verband met de tien seconden regel. De tien seconden regel houdt in dat er binnen tien seconden na het verlaten van een tunnel geen afslag mag zijn.

De coalitie wil nu dat het Provinciale bestuur naar een nieuw plan kijkt. In dat plan maakt de Rijnlandroute een flauwe bocht onder de Stevenshofpolder en zal gedeeltelijk parallel aan de A44 boven de grond komen. Over de haalbaarheid en betaalbaarheid van het plan is volgens de coalitiepartijen nog onduidelijkheid.
De vier partijen willen dat het extra onderzoek geen vertraging veroorzaakt voor de aanleg van de Rijnlandroute. De langere tunnel moet gefinancierd worden door op andere zaken te besparen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×