Start nieuwbouw Bèta Campus

Gistermiddag is het startsein gegeven voor de nieuwbouw van de Bèta Campus van het BioScience Park. Burgemeester Lenferink en de vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, Willem te Beest, waren bij deze feestelijke gebeurtenis present en zagen hoe een afvaardiging van studenten van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen de starthandeling verrichtte. Met de nieuwbouw van de Bèta Campus bouwt de Universiteit Leiden aan de toekomst. Het project is in drie fases opgedeeld. In de huidige planning is opgenomen dat de laatste bouwfases in 2023 gereed is. De oplevering van de eerste bouwfase staat gepland voor halverwege 2015. Na de oplevering vindt de inrichting plaats, gevolgd door een omvangrijk verhuisproject waarvoor driekwart jaar is uitgetrokken. Alle bestaande gebouwen waar de faculteit nu in is gehuisvest, zijn dan afgebroken en hebben plaats gemaakt voor de nieuwe Bèta Campus. De bekende blikvanger van de faculteit: de ‘schotel’ van de Gorlaeus Laboratoria  blijft bestaan en maakt straks deel uit van de nieuwe Bèta Campus.

Audiofragment: Ton Westerhof over nieuwbouwproject Leidse universiteit

Advertentie

Leiden Betafaculteit


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×