De Bèta Faculteit wordt opgeleverd in drie fases (Foto: Heijmans).

Eerste fase Bèta Faculteit opgeleverd

Rector Magnificus Carel Stolker meldde eind vorige week via Twitter dat de eerste fase van de Bèta Faculteit opgeleverd is. Op dinsdag 23 februari is de eerste fase van de nieuwe Science Campus van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen overgedragen aan de Universiteit Leiden.


Maaike Lek sprak met Carel Stolker, Rector Magnificus en President van Leiden Universiteit.

Drie jaar geleden werd het startsein gegeven voor het bouwen van de Bèta Faculteit. De eerste fase van de Science Campus bevat ongeveer de helft van de vierkante meters van de totaal ongeveer 80.000 vierkante meters aan laboratoria, collegezalen en kantoren. Het gebouw zal vanaf september in gebruik worden genomen door studenten van de Universiteit Leiden en voor Natuurkundige en Scheikundige onderzoeken.

“Het oude gebouw lekte energie aan alle kanten. Dit is een gebouw waar de topwetenschappers jaren mee vooruit kunnen,” vertelt Carel Stolker, Rector Magnificus en President van Leiden Universiteit.

Advertentie

Leiden Science Betafaculteit


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×