Compacte krant: "Duimen dat het goed gaat"

Vandaag viel de laatste editie van het Leidsch Dagblad op broadsheet-formaat bij de abonnees op de mat. Vanaf morgen verschijnt het regionale dagblad als compacte krant. De redactie in Leiden is er helemaal klaar voor, maar vannacht wordt het spannend als in Alkmaar de eerste nieuwe kranten van de drukpers rollen. Leiden is straks het verste van Alkmaar en daarom wordt het LD als eerste gedrukt. Daarom is één ding zeker: “Als het mis gaat krijgt iedereen het Leidsch Dagblad. Ook in Den Helder”, zegt redactiechef Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad.

Audiofragment: Redactiechef Marijn Kramp over de de compacte krant die morgen voor het eerst verschijnt.

Ook het systeem waarin de pagina’s voor alle edities worden ingepland is nieuw. Het blijft daarom ook nog even spannend of de Leidse pagina’s niet per ongeluk in het Noord-Hollands Dagblad terecht komen of andersom. Voor de lezer zal het ontbreken van katernen nog het meest wennen zijn, zo verwacht Kramp: “Je kan niet meer meteen het tweede katern pakken voor het regionale nieuws”.

Live meeleven met de krant kan vannacht via twitter waar hoofdredacteur Mike Ackermans vanuit de drukkerij in Alkmaar verslag zal doen: Tweets van @Mike_Ackermans.

Leiden Leidsch Dagblad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×