Dodenherdenking op drie plaatsen in Leiden

Ook dit jaar wordt in Leiden op 4 mei weer op drie plekken een dodenherdenking gehouden. In de Marekerk is een herdenkingsbijeenkomst ter gelegenheid van de dodenherdenking. Die bijeenkomst begint om 19.00 en duurt tot 19.45. Burgemeester Lenferink opent de bijeenkomst, schrijver Onno Blom houdt de herdenkingstoespraak. Aansluitend is er een Stille Tocht naar het monument voor de gevallenen tegenover molen De Valk. Aldaar worden er twee minuten stilte in acht genomen. Tijdens die twee minuten stilte staat het openbaar vervoer van Arriva ook stil, buschauffeurs hebben instructies gekregen om hun voertuig op een veilige plek stil te zetten.

Audiofragment: Bestuurslid Greetje van Gruting-Wijnhold van Stichting Dodenherdenking Leiden over de bijeenkomst en herdenking van aanstaande zaterdag.

Ook in de Kooi vindt een herdenking plaats bij De Naald in de Atjehstraat. Er wordt om 17.15 uur vertrokken vanuit de Baptistenkerk in de Driftstraat. Directeur Gerda van den Berg van De Sleutels en loco-burgemeester Roos van Gelderen houden een toespraak.

Bij het oorlogsmonument aan de Haagsche Schouwweg worden om 15.00 uur de militairen herdacht die om het leven zijn gekomen bij de slag om het vliegveld Valkenburg op 10 mei 1940.

Leiden Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×