Weer uitstel besluit lokale omroep

Het Commissariaat voor de Media in Hilversum blijft het besluit over wie de lokale publieke omroep in deze regio wordt maar voor zich uitschuiven. Nadat het besluit eerder al werd uitgesteld van oktober vorig jaar naar begin dit jaar, zou er op 14 mei eindelijk een beslissing genomen worden. Vorige week liet het CvdM weten het besluit een week uit te stellen en ook deze week kwam er een soortgelijk bericht uit Hilversum. In plaats van aanstaande dinsdag zegt het commissariaat nu op 28 mei een beslissing te nemen. Als reden wordt aangevoerd dat het juridusch een zeer complexe zaak is, omdat er drie omroepen zijn betrokken bij de aanvraag voor in totaal negen gemeenten.

In de Bollenstreek strijdt de zittende omroep Holland Centraal (Unity) met de lokale omroep Nens van Noordwijk en Noordwijkerhout om de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. In de Leidse regio hopen Holland Centraal en de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) allebei om aangewezen te worden als omroep voor Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Lorelei wil dan graag gaan samenwerken met Sleutelstad.

Leiden RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×