Biografie Jan Wolkers laat op zich wachten

De biografie van Jan Wolkers waarvoor de Leidse schrijver Onno Blom de opdracht heeft gekregen komt er nog niet in 2014. Dat zei Blom afgelopen week in het Sleutelstad radioprogramma Gesprek071 waar hij drie uur de gast was van presentator Gideon Roggeveen. “Issie al klaar?” Het is de meest gestelde vraag die Blom de laatste tijd krijgt.

Audiofragment: Onno Blom over de biografie over Jan Wolkers.

Blom gaat volgend jaar beginnen met schrijven. De komende maanden heeft hij nog nodig voor onderzoek. Blom wijst erop dat Wolkers een enorm privé-archief heeft: “Het zijn twee tuinkamers vol.” Ook zijn er nog heel veel foto’s, radio- en televisieopnames en stukken die anderen over Wolkers hebben gepubliceerd. Stukken die Blom eerst allemaal wil doornemen.

Audiofragment: De hele uitzending van zondag 21 juli is hier terug te luisteren.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline