RTV Lorelei maakt bezwaar tegen omroepbesluit

De Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) heeft bezwaar aangetekend tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media om voor de Leidse regio Holland Centraal aan te wijzen als lokale omroep. De stichting, die samen met Sleutelstad FM ook een aanvraag indiende, vindt dat het commissariaat de aanvraag van Holland Centraal / Unity niet in behandeling had mogen nemen omdat deze niet volledig was. Daarmee overschreed het de deadline.

Audiofragment: Lorelei-voorzitter Jaap van Sandijk vertelt waarom het commissariaat het besluit moet herzien.

Lorelei stelt verder onder meer dat het commissariaat niets heeft gedaan met de standpunten van de gemeenten Leiden en Zoeterwoude. Deze gemeenten lieten de beslissing over aan het commissariaat, omdat zij zelf niet hun eigen controlerende omroep wilden kiezen. Dat het commissariaat hier niet op in ging en het besluit van Voorschoten volgde – dat zijn beslissing baseerde op algemeenheden die zowel op Holland Centraal als Lorelei betrekking hebben – is volgens Lorelei een onjuiste gang van zaken.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×