GroenLinks: bouw parkeergarages nog niet definitief

Het besluit dat de gemeenteraad vorige week nam om  twee parkeergarages te gaat bouwen is nog niet definitief, vindt lijsttrekker Pieter Kos van GroenLinks. Dit zei hij donderdag in Rondom de Raad. Volgens Kos wordt het een verkiezingsthema. Met de PvdA die de garages tóch steunt lijkt het besluit redelijk ‘verkiezingsproof’ te zijn, maar volgens Kos is dit onzin. Naast de garages sprak Kos over de lijst en het programma van zijn partij. GroenLinks stelde vorige week haar lijst vast. Tot zijn grote verdriet kwam Walter van Peijpe op 8 terecht, omdat een aantal jonge leden meer steun kregen. Om Van Peijpe toch bij de fractie gehouden, wist Kos wel een oplossing: 8 zetels halen. Met die zetels wil hij zich onder andere in gaan zetten voor de creatieve industrie. Voor creatieve zzp’ers als journalisten en websitebouwers, is weinig aandacht, terwijl Kos vindt dat dat meer moet.

Naast Pieter Kos was ook Han Dirks, duoraadslid van de SP in de uitzending. Hij vindt dat er meer sociale huurwoningen moeten worden gebouwd in Leiden. Nadat hij hierover vragen stelde aan het college, kreeg hij instemmend antwoord. 

Audio-fragment: Rondom de Raad met hierin Pieter Kos (GroenLinks) en Han Dirks (SP), gepresenteerd door Willem de Gelder en Chris de Waard

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×