Aan het einde van de IJsselmeerlaan wacht automobilisten sinds kort een onaangename verrassing. Linksaf slaan is er niet meer bij. (Foto: Carolina D'Andrea).

VVD wil terugdraaien verplichte rijrichting IJsselmeerlaan

De aansluiting van de IJsselmeerlaan op de Zwartemeerlaan in de Merenwijk is onlangs aangepast. Vanaf de IJsselmeerlaan mogen automobilisten alleen nog rechtsaf de rondweg op. Tot grote ergernis van bewoners en bezoekers van de wijk. Ook winkelcentrum De Kopermolen is niet blij met de herinrichting van de weg. Klanten moeten nu verplicht een ‘rondje Merenwijk’ maken om bij de winkels te komen.

Automobilisten slaan massaal alsnog linksaf of rijden bij de eerste gelegenheid een zijstraat in om te proberen alsnog bij de Kopermolen te komen. Dat levert veel zoekverkeer op in met name de ‘Bloemen’ en de ‘Werven’.

Automobilisten negeren massaal het verbod om linksaf te slaan. (Video: Anneloes Wassenaar).

De VVD Leiden heeft het college vandaag gevraagd de maatregelen terug te draaien. “Welk probleem van de Merenwijk wilde het college hiermee oplossen,” zo vraagt raadslid Frederik Zevenbergen zich af. Hij maant het stadsbestuur tot spoed, zeker nu er afgelopen dinsdag al een gewonde is gevallen bij een aanrijding op de kruising.

Advertentie

Leiden asfalt-merenwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×