Beelden in Leiden gaat beelden veilen

‘Sterk Werk’. Dat is dit jaar het thema van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden die vanaf 22 mei weer te zien is op de Hooglandse Kerkgracht. Inmiddels zijn er tien kunstenaars geselecteerd. Welke dat zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. Wel is al duidelijk wat er van ze verwacht wordt: sterk werk. Dat betekent: veel beton.

Audiofragment: Arjen Pels Rijcken over Beelden in Leiden 2014 dat als thema Sterk Werk meekrijgt.

Nieuw is dit jaar een veiling die aan het begin van de beeldententoonstelling wordt gehouden. Op dinsdag 3 juni zal directeur Jop Ubbens van veilinghuis Christie’s Nederland de tien sterke werken van nog niet echt ontdekte beeldhouwers veilen. “Een unieke kans dus voor iedereen die is geinteresseerd in hedendaagse kunst,” zegt BIL-bestuurslid Arjen Pels Rijcken.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline