Consortium Dura Vermeer - Besix ontwerpt en bouwt Lammermarkt parkeergarage

Het consortium Dura Vermeer – Besix heeft de beste aanbieding gedaan voor de ondergrondse Lammermarkt parkeergarage. Dat is het resultaat van de aanbestedingsprocedure die de gemeente Leiden afgelopen najaar startte. Vijf partijen dienden een plan in voor de Lammermarkt parkeergarage. De voorlopige gunning kan nog niet definitief worden gemaakt, omdat een van de andere inschrijvende partijen bezwaar heeft gemaakt. De gemeente wacht het oordeel van de rechter af. Pas als die de keuze van de gemeente Leiden volgt, kan het winnende plan bekend gemaakt worden.

Audiofragment: Wethouder van Woensel over de aanbesteding van de Lammermarktgarage.

Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening en Binnenstad): “De start van de bouw van de Lammermarkt garage is nu echt aanstaande. Het consortium van Dura Vermeer en Besix is een partij met een ruime ervaring in de bouw van parkeergarages. Dit najaar gaat de schop in de grond en start de bouw van de eerste ondergrondse parkeergarage. Direct na Leidens Ontzet. Eind 2016, begin 2017 gaat de ondergrondse garage dan open.”

Voor de bouw van de Garenmarktgarage loopt de aanbestedingsprocedure nog. De inschrijvingen zijn ingediend en worden nu beoordeeld. Beide garages worden gecontracteerd volgens een Design-Build-Maintain contract. Dit betekent dat de aannemer het ontwerp maakt, vervolgens de garage bouwt en de garage voor een bepaalde periode gaat onderhouden.

Advertentie

Leiden garenmarktgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×