Kort geding rond Benno L. van de baan

Er komt toch geen kort geding tegen Leidenaar Marcel Groenendijk en de beheerder(s) van de Benno moet weg Facebook-pagina. De Bond van Wetsovertreders die de zaak morgen aanhandig wilde maken ziet geen spoedeisend belang meer voor zo’n versnelde procedure. Dat laat de BWO vanavond weten.

“De beheerder van de Facebook-pagina heeft alsnog eieren voor haar geld gekozen door een balkje voor het gezicht van Benno L. te plaatsen. Daardoor is zijn privacy niet meer in het geding,” zo laat de BWO in een verklaring weten. Door het samenscholingsverbod dat burgemeester Lenferink woensdagavond afkondigde, is de BWO bovendien niet bang meer dat mensen massaal naar Leiden zullen komen om te demonstreren tegen het verblijf van Benno L. “Door het samenscholingsverbod kunnen mensen immers direct worden aangehouden en heeft de oproep van Groenendijk weinig inpact meer.”

Advertentie

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×