PvdA Leiden steunt Lenferink in zaak Benno L

11

De PvdA Leiden staat vierkant achter het besluit van burgemeester Lenferink om ja te zeggen tegen het verzoek van het Openbaar ministerie om de veroordeelde pedoseksuele Benno L. in Leiden te huisvesten. De partij heeft een manifest op de eigen website gezet en ook via Facebook is de tekst verspreid. Volgens PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer verdient het respect dat Lenferink in gepsrek is gedaan met boze en ongeruste Leidenaren. Zo toont Lenferink zich een burgemeester voor alle Leidenaren.

Audiofragment: In het politieke programma Rondom de Raad spraken Willem de Gelder en Chris de waard gisteravond met Henny Keereweer over de steunbetuiging aan partijgenoot Lenferink.

De verklaring wordt afgesloten met een statement: “De fractie van de PvdA Leiden, het bestuur en de bovenste 10 van onze kandidatenlijst staan als een man achter burgemeester Lenferink. Tegelijkertijd willen we daarmee ook ons respect tonen voor de verontruste, boze en bezorgde Leidenaren. Ook Diederik Samsom, Hans Spekman, staatssecretaris Teeven namens het kabinet, Alexander Pechtold en nog vele anderen betuigden hun steun en respect voor het handelen van Lenferink. U ook?”

Delen

11 reacties

 1. Ik had niks anders verwacht, een leuk politiek experiment over de rug van de buurtbewoners en hun kinderen. Alsof er ooit een politicus afgerekend wordt op zijn/haar falen. Alle (politieke) lofuitingen en schouderklopjes ten spijt ben ik er van overtuigd dat er bij de volgende verkiezingen korte metten gemaakt wordt met deze incompetente bestuurders die alleen hun eigen belangen dienen in plaats die van degene die ze op het pluche neergezet hebben. Hoe kun je als burgemeester zó ontzettend de fout ingaan? In plaats van je eigen burgers te beschermen neem je het op voor iemand die alleen politiek interessant is…

 2. onze burger-vader is hierin (…) met vooruitziende blik in gestapt bewust van zijn komende vertrek uit Leiden ( termijn van zes jaar ) heeft hij klaarblijkelijk gekozen zichzelf nationaal even in de schijnwerpers te zetten, windowdressing, als burgemeester geen hoogvlieger maar meesterlijk strateeg …

 3. Piet Pekelharing op

  "Ook Diederik Samsom, Hans Spekman, staatssecretaris Teeven namens het kabinet, Alexander Pechtold en nog vele anderen betuigden hun steun en respect voor het handelen van Lenferink. U ook?"

  Ja, ik ook.

 4. Jantje van Leiden op

  Piet kletst natuurlijk uit zijn nekharen. De burgemeester is al de nodige jaren met zijn tweede termijn in zijn ambt bezig en uit betrouwbare bron kan ik meedelen, dat hij helemaal niet van plan is te vertrekken.
  Lang leve onze burgemeester!

 5. klopt hoor Jantje maar Piet heeft desalnietemin een hard hoofd in een derde termijn, kratje bier ?

 6. Chris de Waard op

  Een derde termijn? Dit schreef hij er twee jaar geleden zelf over:

  Onlangs ben ik geïnterviewd door twee Leidse studenten, een meisje uit Griekenland en een jongen uit Groot Brittannië. Aan dat soort verzoeken werk ik indien mijn agenda dat toe laat, graag mee. Het was een leuk gesprek met twee jonge ambitieuze mensen die echt alles durven te vragen. Het werd een persoonlijk interview over mijn loopbaan van student in Nijmegen tot burgemeester van Leiden.

  Tijdens dit interview kwam ook aan de orde hoe onze stad wordt bestuurd en hoe het lokaal bestuur in Nederland is georganiseerd. Dat een burgemeester in Nederland wordt benoemd in plaats van gekozen vinden de meeste buitenlanders toch wel heel bijzonder. Met enige trots vertel ik dan altijd dat ik een van de weinige gekozen burgemeesters in Nederland ben. In 2003 kreeg ik de steun van ruim driekwart van de Leidenaren. Doordat ik in 2009 voor een tweede ambtstermijn ben benoemd heb ik nu toch een andere status. Helaas zijn burgemeestersverkiezingen in Nederland niet meer mogelijk. Persoonlijk vind ik dat jammer. Of ik nog een derde termijn in Leiden blijf weet ik nu nog niet. Als ik daar toe besloten heb dan is het eerst aan de gemeenteraad om zich hier over uit te spreken en dan ben ik vervolgens van mening dat het goed zou zijn ook het oordeel van de Leidenaren daarover te vragen

  http://gemeente.leiden.nl/nieuwsitem/artikel/19-maart-derde-termijn/

 7. Ik denk dat we weer eens een beetje nuchter moeten worden.
  Wat Benno heeft gedaan is verschrikkelijk, maar de kans dat Benno L hier in Leiden weer in de fout gaat, lijkt me, mede gezien alle voorzorgsmaatregelen kleiner dan dat iemand anders een van onze kinderen misbruikt. Benno weg betekent volgens mij helemaal niet dat onze kinderen dan veiliger zijn.

 8. een Leids burger op

  De burgemeester heeft al eerder gezegd dat hij zou opstappen als het (weer) fout gaat met Benno.L.
  Alleen hebben de dan misbruikte kinderen en hun ouders daar dan niet veel meer aan…Het geeft alleen aan dat de burgemeester blijkbaar voldoende vertrouwen heeft in de
  veiligheidsmaatregelen en de reclassering. De tijd zal leren of dat terecht was.
  http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2014/02/
  burgemeester-stapt-op-als-het-misgaat-met-benno-l

  Op de Leidse PvdA-site zijn er al meer dan 150 steunbetuigingen voor de burgemeester.
  Terwijl die de hele zaak toch eerst in de doofpot heeft getracht te houden.

  Citaat:"….aldus de burgemeester die gedurende zijn ambtsperiode overigens al een aantal keren een verzoek van justitie naast zich neer heeft gelegd." Dat had hij nu weer kunnen doen.
  http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2014/02/
  benno-l-blijft-jaar-in-leidse-seniorenflat
  De vraag blijft dus waarom deze keer niet?
  Waren de "argumenten" die hij en de steunbetuigers nu
  gebruiken dan TOEN niet geldig? De heer Lenferink heeft immers dus eerdere dergelijke verzoeken(van justitie of de reclassering) afgewezen of genegeerd.En waarom hebben al die steunbetuigers die het nu opeens zo eens zijn met het besluit van de burgemeester en menen dat de rechtsstaat in het geding zou zijn geweest als Benno.L hier niet had worden toegelaten dan TOEN niets gezegd? (TOEN
  er dus blijkbaar wèl delinquenten door de burgemeester werden geweigerd.) Maar goed:Wat niet weet, wat niet deert….

  Voorlopig zal Benno.L zich wel gedragen verwacht ik. (vanwege al de negatieve publiciteit rondom zijn komst). De bezorgdheid bij de bewoners echter daar blijft. Nu maar hopen dat de reclassering ook later in het jaar allert zal blijven……

  Dat de PvdA voor het buitensporig en bovenmatig pamperen van de allochtoon,islamiet en illegaal is, mag algemeen bekend worden verondersteld. Nu is daar dus het pamperen van de zedendelinquent bijgekomen.

 9. De verongelijkte Leidse burger is afgunstig en wil graag geknuffeld worden. Zijn er vrijwilligers?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline