PvdA Leiden steunt Lenferink in zaak Benno L

De PvdA Leiden staat vierkant achter het besluit van burgemeester Lenferink om ja te zeggen tegen het verzoek van het Openbaar ministerie om de veroordeelde pedoseksuele Benno L. in Leiden te huisvesten. De partij heeft een manifest op de eigen website gezet en ook via Facebook is de tekst verspreid. Volgens PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer verdient het respect dat Lenferink in gepsrek is gedaan met boze en ongeruste Leidenaren. Zo toont Lenferink zich een burgemeester voor alle Leidenaren.

Audiofragment: In het politieke programma Rondom de Raad spraken Willem de Gelder en Chris de waard gisteravond met Henny Keereweer over de steunbetuiging aan partijgenoot Lenferink.

De verklaring wordt afgesloten met een statement: “De fractie van de PvdA Leiden, het bestuur en de bovenste 10 van onze kandidatenlijst staan als een man achter burgemeester Lenferink. Tegelijkertijd willen we daarmee ook ons respect tonen voor de verontruste, boze en bezorgde Leidenaren. Ook Diederik Samsom, Hans Spekman, staatssecretaris Teeven namens het kabinet, Alexander Pechtold en nog vele anderen betuigden hun steun en respect voor het handelen van Lenferink. U ook?”

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×