Wethouder Robert Strijk (links) en Vice-voorzitter Willem te Beest van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden tekenen de overeenkomst voor een grondruil waardoor Leiden de Plesmanlaan kan aanpassen. (Foto: Chris de Waard).

Heijmans bouwt ongelijkvloerse kruising Bio Science Park

Tijdens een bijeenkomst in Restaurant Second Level, op de tweede etage van Level Leiden, is gisteren bekend gemaakt dat Heijmans is geselecteerd als bouwer van de ongelijkvloerse kruising op de Plesmanlaan. Met de aanpassing van de weg wordt het Bio Science Park beter ontsloten, ook moet de reconstructie bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de binnenstad.

Audiofragment: Wethouder Strijk, Vice-voorzitter Te Beest van de Universiteit Leiden en directeur René Laan van Heijmans over de ontsluiting van het Bio science Park Leiden.

De feitelijke wegwerkzaamheden gaan begin 2015 van start. Er komen naast de ongelijkvloerse kruising ook twee fietstunnels. Alle drie krijgen een bekleding van tegeltjes met een soort ‘DNA-profiel’. Heijmans wil zo de link leggen naar het naastgelegen Bio Science Park.

Leiden Politiek Science obspl ongelijkvloersekruising


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×