Omwonenden bezorgd over ontsluiting Bio Science Park

Kaalslag, geluidsoverlast en fijnstof. Drie belangrijke bezwaren van bewoners van – met name – het wijkje Bockhorst in de Lage Mors. De woningen liggen ingeklemd tussen de Plesmanlaan, de Dr. Lelylaan en de Ehrenfestweg. Een groene wal met bomen vormt een buffer tussen woonwijk en langsrazend verkeer. Nog wel.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186357875″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anne Sytske Keijser is één van de ongeruste bewoners die afgelopen donderdag de raadsleden deelgenoot maakte van de zorgen van de buurt.

bockhorst

 

Op steenworp afstand ligt, aan de overzijde van de Plesmanlaan, het Bio Science Park Leiden. En dat moet beter ontsloten worden. De Ehrenfestweg wordt doorgetrokken en gaan de belangrijkste toegangsweg naar het Bio Science Park vormen. De weg wordt daarvoor verbreed, evenals de Plesmanlaan die bovendien een ongelijkvloerse kruising krijgt.

De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang. Honderden bomen in het gebied zijn inmiddels gekapt en na de herinrichting is er geen plek meer om er net zoveel terug te planten, zo vrezen omwonenden die afgelopen donderdag kwamen inspreken bij de raadscommissie die zich op 5 februari inhoudelijk over de plannen gaat buigen.

 

 

 

Leiden Politiek Science obspl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×