Milieunormen geen spelbreker ontsluiting Bio Science Park

De bezwaren die bewoners van De Bockhorst in de Lage Mors hebben tegen de betere ontsluiting van het Bio Science Park Leiden vinden weinig gehoor bij de Leidse politiek. Ze hoeven zich volgens verkeerswethouder Strijk dan ook geen zorgen te maken. De verbreding van de Plesmanlaan en de Ehrenfestweg gaat weliswaar ten koste van hun uitzicht, maar voor fijnstof en andere problemen met de luchtkwaliteit hoeven ze niet bang te zijn: “We blijven keurig onder de wettelijke normen,” aldus Strijk die wel toegeeft dat er meer bomen verdwijnen dan er straks teruggeplaatst kunnen worden. “Maar als je wilt voorkomen dat mensen twee keer per dag in de file staan als ze Leiden in of uit willen, moet je nu eenmaal keuzes maken.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189796332″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Het project OBSP omvat onder andere een nieuwe aansluiting van de Ehrenfestweg op de Plesmanlaan. De kruising Haagse Schouwweg – Plesmanlaan zal hierbij ongelijkvloers worden uitgevoerd. Verkeer over de Plesmanlaan zal tussen de A44 en de stad via een verdiepte ligging worden geleid. Daarnaast vallen de herinrichting van de kruispunten in het gebied onder de scope van dit project. Het gaat hierbij om de volgende kruispunten:

– Kruispunt Ehrenfestweg – Plesmanlaan – Haagse Schouwweg

– Kruispunt Haagse Schouwweg – Dr. Lelylaan – Holiday Inn bedrijventerrein

– Kruispunt Einsteinweg – Plesmanlaan – Verbeekstraat

Tevens zal er ter plaatse van de Dr. Lelylaan een fietstunnel gerealiseerd worden en zullen de bestaande aansluitingen verbeterd worden.

Leiden Politiek Science obspl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×