Oud-burgemeester Van der Werff staat er weer pico bello bij in het naar hem genoemde park. (Foto: Chris de Waard).

Standbeeld Van der Werff opgepoetst

In de aanloop naar de viering van Leidens Ontzet hebben enkele bijzondere plekken die met de het feest te maken hebben een grote beurt gekregen. Zo is de steen van de Vrienden van de Reveilll-je op het Stadhuisplein gerepareerd en is ook het standbeeld van Jan van Hout aan de kop van het Plantsoen opgeknapt.

In het Van der Werfpark is het standbeeld van Pieter Adriaanszoon van der Werff in oude luister hersteld. Het bronzen beeld is helemaal opgepoetst en ook de voet is gerepareerd. Het mozaïek van planten rondom het beeld is ook onder handen genomen. Die perkjes beelden samen het wapen van Leiden uit.

Leiden leidensontzet2014 vanderwerf


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×