App voor veilig en feestelijk Leidens Ontzet

Voor een veilig en feestelijk Leidens Ontzet op 2 en 3 oktober zetten de politie en gemeente een app in. Hiermee kunnen de feestvierders niet alleen het volledige feestprogramma zien, maar ook via een ‘druktemeter’ waar het al heel druk is en welke plekken ze dus het beste kunnen mijden.

Zowel bezoekers van Leidens Ontzet als de politie kunnen aan de hand van verschillende kleuren op een kaartje op de app zien waar de grootste drukte in de stad is. Zo kan de politie het publiek adviseren om niet meer naar een bepaalde plek in de stad te gaan. De druktemeter is een aanvulling op de lichtkranten en de inzet van camera’s in de stad. Ook waarschuwingen voor bijvoorbeeld zakkenrollers worden via de app verstuurd.

De app is gratis te verkrijgen in de App Store en Google Play. Zoek op Leids Ontzet of download de app via www.leiden.nl/leidsontzet. Bij het installeren van de app moet de gebruiker een akkoord geven voor het delen van locatiegegevens. De politie verzamelt en gebuikt deze gegevens anoniem. De druktemeter wordt alleen gebruikt tijdens Leidens Ontzet van 1 tot en met 3 oktober.

Advertentie

Leiden leidensontzet2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×