Benno L. in beroep tegen enkelbandplicht

6

Benno L. gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in Den Haag. Die bepaalde op 6 oktober dat de in Leiden wonende pedoseksuele zwemleraar zijn enkelband moet blijven dragen. L. wil daar van af. Met de enkelband wordt gecontroleerd of Benno L. buiten de elf Brabantse gemeenten blijft die verboden gebied voor hem zijn omdat zijn slachtoffertjes er wonen.

De advocaat van L. zegt dat de enkelband niet nodig is omdat Benno L. niet in die verboden gebieden komt. De enkelband dient volgens de raadsheer daarom geen doel en is een bron van onnodige frustratie. De voormalige zwemschoolhouder kreeg zes jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van tientallen – vaak zwakbegaafde – meisjes tijdens zwemlessen. Hij is nu voorwaardelijk vrij.

Delen

6 reacties

 1. Joost van Wassenaer op

  Geweldige redenering van de "raadsheer". Dan hoeft er ook nooit meer gestraft te worden, want de dader (van welk misdrijf ook) was toch al niet van plan het misdrijf nog eens te plegen. De straf dient daarom geen doel en is een bron van onnodige frustratie. Briljant!!!
  Daarbij komt nog dat de raadsheer tevens de oorzaak is van een enorme bezuiniging; immers de belastingbetaler hoeft niet meer in kost en woonlasten in een penitentiaire inrichting te voorzien!

 2. Joost van Wassenaer op

  Er zijn vast wel meer juristen die deze zienswijze delen. Rechters wellicht?

 3. Wordt t niet eens tijd om deze sukkel Leiden uit te trappen? Hij is zijn eigen in vrijheidsstelling aan t frustreren, dus hij voldoet niet meer aan de voorwaarden. Ik zou zeggen; Benno L., Jij bent hier de zwakste schakel, tot nooit meer ziens

 4. Joost van Wassenaer op

  @ Piet Pekelharing. Helemaal correct. Daarom heb ik het woord dan ook tussen aanhalingstekens geplaatst om aan te geven dat ik de terminologie van de journalist volg.

 5. een Leids burger op

  Die enkelband mag alleen uitgelezen mag om te controleren of Benno L. mogelijk aanwezig is geweest in "verboden gebied" waar hij eerder slachtoffers heeft gemaakt. Maar daar eventueel naar toegaan is NU toch al vrijwel voor hem onmogelijk. Daarvoor is de controle en toezicht door reclassering en vrijwilligers om hem heen en de voorwaarden die hem zijn opgelegd nu nog te groot.

  Maar dat zal vroeg of laat (verder)versoepeld gaan worden. En juist DAN wordt het het voor Benno L. toch
  gemakkelijker om naar andere plaatsen te kunnen gaan en blijft zo’n enkelband juist wèl nodig om te kunnen (blijven) controleren. Bovendien wilde Benno L. al weer eerder contact met minderjarigen…..

  Gelukkig heeft de rechter de eis van Benno L. en diens advocaat m.b.t. verwijdering van die enkelband dan ook afgewezen. Maar Benno L. heeft natuurlijk wel het recht daartegen in beroep te gaan.

Je bent nu offline