Benno L. in beroep tegen enkelbandplicht

Benno L. gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in Den Haag. Die bepaalde op 6 oktober dat de in Leiden wonende pedoseksuele zwemleraar zijn enkelband moet blijven dragen. L. wil daar van af. Met de enkelband wordt gecontroleerd of Benno L. buiten de elf Brabantse gemeenten blijft die verboden gebied voor hem zijn omdat zijn slachtoffertjes er wonen.

De advocaat van L. zegt dat de enkelband niet nodig is omdat Benno L. niet in die verboden gebieden komt. De enkelband dient volgens de raadsheer daarom geen doel en is een bron van onnodige frustratie. De voormalige zwemschoolhouder kreeg zes jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van tientallen – vaak zwakbegaafde – meisjes tijdens zwemlessen. Hij is nu voorwaardelijk vrij.

Advertentie

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×