Ron Flippo maakte vorig jaar 366 gezinnen blij met een kerstpakket. (Archieffoto: Chris de Waard).

Kerstpakketten en computers voor arme Leidenaren

De nieuwe stichting Leiden-Helpt gaat dit jaar kerstpakketten uitdelen aan minderbedeelden in Leiden. Aanstaande zaterdag zamelt de stichting producten in bij verschillende supermarkten. Van de ingezamelde producten worden de pakketten samengesteld.

Vorig jaar startte Ron Flippo een boodschappenactie voor Leidenaren die van een minimuminkomen leven. Die actie verliep zo goed dat Flippo nu Leiden-Helpt in het leven heeft geroepen. De stichting wil door boodschappen en sponsoren te verzamelen kerstpakketten samenstellen. De pakketten worden op 21 december uitgedeeld.

Sponsoren

Inmiddels heeft de stichting al een groot aantal sponsoren verzameld. De stichting wil zich niet beperken tot boodschappen. “Er zijn in Leiden zelfs mensen die geen geld hebben om zich te kunnen voorbereiden op een sollicitatie”, aldus Ron Flippo, “een pak kopen en naar de kapper gaan is voor hen financieel niet mogelijk. Deze mensen willen we helpen, we hebben al een aantal waardebonnen verzameld voor kappers”, vertelt Flippo.

Het hielp mee dat Ron Flippo vorig jaar al met het initiatief is begonnen. “We hebben vorig jaar een vrouw heel blij gemaakt, zo blij dat ze iets terug wilde doen. Zij heeft er nu voor gezorgd dat wij een aantal van 36 computers kunnen geven aan kinderen die zich dat anders niet kunnen veroorloven.

Voedselbank

De stichting wil een doelgroep bereiken die zich schaamt om zich aan te melden bij de voedselbank. Via de site van Leiden-Helpt kun je ook anderen opgeven die in aanmerking komen voor de hulp. Ron Flippo geeft aan dat ze geen concurrenten zijn van de voedselbank, “we willen immers hetzelfde bereiken.”

Inzamelactie

De laatste inzamelactie van dit jaar vindt plaats op 6 december. Mensen kunnen boodschappen inleveren en op de foto gaan met Knabbel. De stichting staat bij de supermarkten Hoogvliet op het Levendaal (9.30 tot 11 uur), Hoogvliet op de Kennedylaan (11.30 tot 13 uur) en Dirk op het Diamantplein (14 tot 15.30 uur).

Audio: Ron Flippo over Stichting Leiden-Helpt.

Advertentie

Leiden Leidsch Trefpunt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×