Brandslangendroogtoren vanaf de stadhuistoren bezien. (Archieffoto: Ivo van Spronsen).

Voorlopig geen sloop brandslangendroogtoren

De brandslangendroogtoren aan de Langebrug wordt voorlopig niet gesloopt. De sloopvergunning is door de gemeente geweigerd, bevestigt Michiel Ensink van DUWO.

De studentenhuisvester moet van de gemeente een duidelijkere financiële inspanning doen om de toren te behouden. Bovendien vond de gemeente dat DUWO een alternatief bouwplan niet gedetailleerd genoeg had uitgewerkt.

De zoektocht naar een nieuwe bestemming gaat daarom voorlopig door. DUWO hoopt de toren te kunnen verkopen aan een partij die er een geschikte functie voor heeft. Verschillende plannen, zoals het kantoor van het architectenbureau van Jelle Verheijen in de toren, worden op dit moment bekeken.

Mochten de plannen tot niets leiden dan zal DUWO opnieuw een sloopvergunning aanvragen. Ook wethouder Laudy denkt dat het alsnog slopen van de toren zeker niet is uitgesloten: “DUWO weet nu waar een nieuwe sloopaanvraag aan moet voldoen.”

Leiden Nieuws Politiek brandslangendroogtoren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×