Nadere informatie manifestatie op Stadhuisplein: Je Suis Charlie

Vanavond om 18.00 uur begint op het Stadhuisplein een manifestatie waar iedereen die woont, werkt of studeert in de Leidse regio van harte welkom is. Burgemeester Lenferink laat weten het belangrijk te vinden om een platform te bieden aan iedereen die uiting wil geven aan zijn of haar emotie naar aanleiding van de verschrikkelijke aanslag in Parijs.

Ook de burgemeesters van de buurgemeenten Oegstgeest, Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten sluiten zich aan en hopen dat ook de inwoners uit hun gemeentes naar de bijeenkomst in Leiden komen.

Naast burgemeester Henri Lenferink voeren diverse sprekers het woord. Stadsdichter Jaap Montagne maakt speciaal voor deze gelegenheid een gedicht. Er zijn sprekers namens de Leidse Islamitische gemeenschap en de Leidse kerken. Vertegenwoordigers van de politie zijn aanwezig. De moord op hun Franse collega’s raakt hen diep.

Voor de journalisten was gisteren een zwarte dag. De journalisten van het Leidsch Dagblad zijn zeer aangeslagen. Namens de redactie houdt een vertegenwoordiger van het Leidsch Dagblad een pleidooi voor de vrijheid van meningsuiting.

Vanuit de Universiteit Leiden zijn prof. mr. Carel Stolker, rector-magnificus en collegevoorzitter, en de decanen van alle zeven faculteiten aanwezig. Spreker namens de universiteit is prof. mr. Rick Lawson, decaan van de Rechtenfaculteit. Namens de masteropleiding Journalistiek en Nieuwe Media is prof. dr. Jaap de Jong, met een aantal studenten aanwezig.

Ook Sleutelstad is met een vertegenwoordiging van medewerkers bij de manifestatie aanwezig.

De bijeenkomst start om 18.00 uur en is naar verwachting om 18.45 uur afgelopen.

Leiden Politiek jesuischarlie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×