PvdD over proefdieren in Leiden: "50 jaar terug in de tijd"

Partij voor de Dieren-raadslid Dick de Vos is onaangenaam verrast dat zich een proefdierenfokkerij heeft gevestigd in Leiden. “Ik voel me een beetje in mijn hemd gezet”, aldus De Vos op Sleutelstad FM gisteravond. Vorig jaar nam de gemeenteraad nog een motie van de PvdD aan, die aanspoorde tot het aantrekken van bedrijven die alternatieven zoeken voor proefdieren.

Vorig week reageerde dierenactivistenorganisatie Animal Rights boos op de vestiging van het bedrijf InnoSer op het Bio Science Park in Leiden. Het uit Lelystad afkomstige bedrijf gebruikt en fokt proefdieren.

Old-school

De praktijken bij het bedrijven gaan recht tegen de motie van vorig jaar in, vindt Dick de Vos. “Nu wordt de klok 50 jaar teruggedraaid”, stelt het PvdD-raadslid, “proefdieren zijn ‘old-school’ en zijn niet meer nodig”. Volgens De Vos zijn er voldoende alternatieven en moet Leiden daarin investeren.

Schriftelijke vragen

Dick de Vos durft nog niet te zeggen hoeveel he college afwist van het vestigen van InnoSer in Leiden. “Samen met Groenlinks willen we schriftelijke vragen aan het college stellen”, kondigt De Vos aan.

De SP-fractie van Leiden diende eerder deze week al schriftelijke vragen in bij het college. “Wij doen dat nadat we ons huiswerk gedaan hebben”, vertelt Dick de Vos.

Naast dat de PvdD in de lokale politiek actie onderneemt, hoopt Dick de Vos dat er vanuit andere organisaties demonstraties georganiseerd gaan worden. “Ik heb al gesproken met dierenactivisten die overwegen te gaan demonstreren”, vertelt De Vos, “daarbij zal onze achterban ook zeker aanwezig zijn”.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186198552″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

PvdD fractie-voorzitter Dick de Vos over dierproeven in Leiden

Leiden proefdier


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×