(Foto: Animal Rights).

Politiek en dierenrechtenactivisten samen op de barricade tegen proefdierfokker

dick de vos

Vrijdagmiddag gaan dierenrechtenactivisten demonstreren voor de deur van proefdierfokker InnoSer op het bio Science Park Leiden. Ook raadsleden van de Partij voor de dieren, GroenLinks en de SP hebben aangekondigd dat ze zich aansluiten bij de actie op de Zernikedreef. Op zich vreemd. Dick de Vos van de PvdD zei onlangs nog niet te gaan demonstreren, maar veranderingen via de gemeenteraad te willen bereiken.

“Meer proefdieren op het Bio Science Park is in strijd met eerder gemaakte gemeentelijke afspraken om juist in te zetten op duurzame innovatieve en dierproefvrije technieken,” stelt directeur Robert Molenaar van de Stichting Animal Rights. Hij doelt daarmee op een motie die eerder in de Leidse raad werd aangenomen. Daarin wordt het stadsbestuur opgeroepen om juist ruim baan te geven aan bedrijven die alternatieven voor dierproeven ontwikkelen.

Met spandoeken, protestborden en toespraken zal Animal Rights vanaf 15.00 uur een manifestatie houden voor de ingang van InnoSer. Molenaar: “Dierproeven is zo’n onderwerp waar veel maatschappelijke onvrede over bestaat. Vaak zeer jonge proefdieren worden opzettelijk ziek gemaakt of zelfs verminkt. Maar liefst 1 miljoen proefdieren zijn in Nederland jaarlijks de dupe. Weer een nieuw proefdierenbedrijf in Leiden is de bekende druppel.”

Leiden Politiek Science proefdier


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×