"525!!! Het is gelukt!!! Het was een enorm spannende dag, ik had echt geen idee of het zou lukken. Ook niet na de goede uitslag voor GroenLinks gisteren." Een dolblije Van Peijpe nadat burgemeester Lenferink bekend maakte dat hij voldoende voorkeurstemmen had behaald om alsnog in de raad te komen. (Foto: Chris de Waard).

Walter van Peijpe met voorkeurstemmen in de raad

Walter van Peijpe, de nummer 8 van de GroenLinks-lijst, is met voorkeurstemmen alsnog in de raad gekozen. Dat is zojuist door burgemeester Lenferink bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis. Van Peijpe haalde 525 stemmen, terwijl er ongeveer 350 stemmen nodig waren voor een eigen zetel. Het raadslid hield de afgelopen weken een ‘persoonlijke GroenLinks-campagne’ met de slogan ‘LEVE DE STAD! STEM VAN PEIJPE’. Zijn campagne heeft dus vruchten afgeworpen. Doordat GroenLinks 4 zetels heeft gehaald bij de verkiezingen, zal hij de zetel innemen ten koste van Jos Olsthoorn, de nummer 4 op de lijst.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/140735911″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Een uitgebreide terugblik op de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden.

Ook een aantal kandidaat raadsleden van andere partijen haalden voldoende stemmen om op eigen kracht in de raad te komen. Aad van der Luit bijvoorbeeld, wist maar liefst 1556 kiezers aan zich te binden. Voor Aad en de anderen geldt echter dat ze ook zonder voorkeurstemmen al verkiesbaar waren.

Een dolblije Van Peijpe neemt de felicitaties in ontvangst. Als eerste van nummer 4 Jos Olsthoorn die nu vooralsnog niet in de raad komt. (Video: Emile van Aelst / LeidseGlibber.nl).

Mocht GroenLinks deel gaan nemen aan het college dan verlaat Pieter Kos de raad om wethouder te worden. Olsthoorn wordt dan alsnog raadslid.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×