Zon, eieren en zeerovers in Science071

science071Een bijzonder project in de wereld van de Leidse astronomie: astronomen, studenten en vrijwilligers werken samen aan de bouw van een zonnetelescoop in de Oude Sterrewacht in Leiden. Hiermee wordt het voor iedereen mogelijk om de grootste ster uit ons planetenstelsel van dichtbij te bekijken. Het wordt het nieuwe pronkstuk van de Leidse astronomie, vertelde astronoom Ivo Labbé in Science071.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188356802″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Sven Schaap in gesprek met Ivo Labbé over de nieuwe zonnekijker.

Anita Van Dissel is maritiem historicus en werd door haar studenten genomineerd voor de Leidse onderwijsprijs voor beste docent van 2014. Zij vertelde over het belang van praktijkervaring voor universitair studenten en het verschil tussen zeerovers en kaapvaarders.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188357074″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Sven Schaap in gesprek met Anita van Dissel over haar nominatie voor de Leidse Onderwijsprijs.

Waarom smaakt sinaasappelsap zo smerig na het tanden poetsen? Hoe ontkook je een gekookt ei? En van welke plantensoort word je goed van vertrouwen? Deze vragen werden beantwoord door redacteur Tobias van der Valk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188357497″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Redacteur Tobias van der Valk met de opmerkelijkste wetenschapsnieuwtjes van de afgelopen week.

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×