De vrijwilligers van De Schuilplaats hebben afgelopen avond de Joop Walenkamp Award gekregen uit handen van CDA fractievoorzitter Klaas de Vries. (Foto: Chris de Waard).

Walenkamp Award CDA Leiden naar De Schuilplaats

walenkamp-award

Tijdens de nieuwjaarsborrel van het CDA Leiden is zojuist de Joop Walenkamp Award 2015 uitgereikt aan Arthur Niggebrugge van stichting de Schuilplaats. Fractievoorzitter Klaas de Vries reikte trofee uit. “De schaal moet je zien als aanmoediging voor het goede werk dat vrijwilligers van de Schuilplaats voor de Leidse samenleving doen,” aldus De Vries.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188477068″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Voorzitter Arthur Niggebrugge ontvangt de Joop Walenkamp Award uit handen van CDA-fractievoorzitter Klaas de Vries.

Het CDA Leiden wil de stichting een extra hart onder de riem steken, aangezien de Schuilplaats – dat maaltijden en andere diensten beschikbaar stelt voor daklozen – sinds een half jaar zelf ook dakloos is. De organisatie zetelde in het voormalige pand van het hoogheemraadschap aan de Breestraat. Daar konden daklozen twee keer per week eten, medische zorg krijgen, tweedehands kleding uitkiezen en zelfs hun haar laten knippen. De Schuilplaats moest afgelopen zomer echter weg uit het vertrouwde hoofdkwartier en vooralsnog is het nog niet gelukt om een alternatieve plek te vinden. De Vries: “Ik hoop dat deze award extra aandacht genereert en op korte termijn zorgt voor huisvesting voor De Schuilplaats.”

De Walenkamp Award is door het CDA Leiden ingesteld om personen of organisaties in de stad te onderscheiden die op een bijzondere manier bijdragen aan de stad Leiden. Joop Walenkamp is een oud-wethouder van het CDA die in 1997 overleed op slechts 48-jarige leeftijd. In 2012 werd de eerste ‘Joop Walenkamp Award’ uitgereikt door het CDA Leiden aan Museum Boerhaave. In 2013 ging de prijs naar de Vrienden van de Vliet en in 2014 mochten de Vrienden van het Singelpark’ de prijs in ontvangst nemen.

Advertentie

Leiden Politiek schuilplaats


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×