Een jaar geleden telde Leiden ruim 200 daklozen. Daaronder enkele tientallen jongeren. (Archieffoto: Sleutelstad).

GroenLinks praat over problematiek Leidse zwerfjongeren

zwerfjongeren-150x150

Tientallen jongeren in Leiden leiden een zwervend bestaan. Uit een recent verschenen evaluatie over dakloosheid in de Leidse regio blijkt dat, ondanks het feit dat de problematiek van zwerfjongeren betrokkenen aan het hart gaat, een effectieve aanpak uitblijft. Deze jongeren worden bijvoorbeeld niet adequaat ondersteund bij het vinden van een structurele oplossing van hun problemen. Omdat dakloosheid binnenkort op de agenda van de gemeenteraad staat, organiseert GroenLinks op 4 maart een thema-avond over dit onderwerp.

Drie (ervarings)deskundigen zullen vanuit hun eigen perspectief schetsen waar Leidse zwerfjongeren en hun hulpverleners op dit moment tegenaan lopen. “Na de pauze willen we met zoveel mogelijk ervaringsdeskundigen, hulpverleners, politici en andere betrokkenen brainstormen over hoe het anders kan en moet,” zegt duoraadslid Stéphanie Bakker van GroenLinks Leiden.

De avond vindt plaats in buurtcentrum De Kooi, Driftstraat 49 en start om 20.15 uur. Geïnteresseerden en betrokkenen zijn van harte uitgenodigd langs te komen en deel te nemen aan de avond. Aanmeldingen kunnen gestuurd worden naar duo-raadslid Stéphanie Bakker: sjbakker@hotmail.com.

Leiden dakloos daklozen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×