Wethouder Van Gelderen: "Locaties vluchtelingenhuisvesting nog maar eerste stap"

De zes terreinen en drie panden die het Leidse college heeft geïdentificeerd voor de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning en dak- en thuislozen zijn nog maar een eerste stap. Dat zei wethouder Van Gelderen vanmiddag op Sleutelstad FM. “We hebben een longlist van locaties. Deze eerste negen kunnen we snel geschikt maken voor de opvang. Andere plekken komen pas wat later beschikbaar of vergen meer maatregelen om ze geschikt te maken, maar duidelijk is wel dat het aantal plekken dat we nodig hebben de komende tijd niet zal dalen.”

Chris de waard in gesprek met Wethouder Van Gelderen (SP, jeugd, zorg en welzijn) over de versnelde opvang van vluchtelingen met een vergunning.

Tomas Kok is tot nu toe het enige Leidse raadslid dat sowieso tegen de opvang van vluchtelingen in Leiden is. Ook nu reageert hij furieus: “De wethouder zet gewoon in op het huisvesten van zoveel mogelijk vluchtelingen. Of eigenlijk… vooral meer dan mogelijk.” Kok kondigt ‘verzetsacties’ aan tegen de komst van de extra vluchtelingen: “Geweldloos”, zo benadrukt hij: “We verzetten ons juist tegen de islam die bijvoorbeeld geweld predikt tegen homo’s en joden. We willen ons juist niet verlagen tot dat niveau.”

Chris de Waard vroeg ook raadslid Tomas Kok naar zijn reactie op de locaties die de gemeente bekend heeft gemaakt voor de opvang van vluchtelingen en daklozen.

Leiden Politiek dakloos daklozen Vluchtelingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×