(Foto's: Ayman Ghoujal).

Derde Freedom Walk trok zaterdag door Leiden

“Woensdag stonden verschillen centraal, zaterdag dat wat ons bindt!” De organisatie van de Freedom Walk Leiden weet precies waarom ook in Leiden op de internationale dag tegen racisme opnieuw een verbindende wandeltocht wordt gehouden. Het motto was dit jaar ‘eenheid in verscheidenheid’. Mensen van diverse levensovertuigingen liepen al pratend met elkaar op om elkaar beter te leren begrijpen. Na de tocht van Leiden Centraal naar de binnenstad werden de deelnemers aan de Freedom Walk op het stadhuis ontvangen door burgemeester Lenferink die overigens ook zelf weer meeliep met de tocht. In de Burgerzaal werd stilgestaan bij het thema eenheid in verscheidenheid

De naam Freedom Walk verwijst naar de titel van de autobiografie van Nelson Mandela (Long Walk to Freedom) en de historische Mars naar Washington op 28 augustus 1963 toen ds. Martin Luther King zijn beroemde toespraak ‘I Have a Dream’ uitsprak voor het Lincoln Memorial.

Leiden Maatschappij freedomwalk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×