Vorig jaar vond de eerste editie van de Freedom Walk plaats (Foto: PR).

Lenferink loopt mee met tweede editie Freedom Walk

In het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie organiseren Charter for Compassion Leiden en het Levensbeschouwelijk Platform Leiden zaterdag de tweede editie van de Freedom Walk. Om 15.00 uur start de wandeling van het Stationsplein naar het Stadhuis aan de Breestraat. Na aankomst start er een afsluitend programma in de Burgerzaal van het Stadhuis met zogenaamde ‘freedom talks’. Burgemeester Henri Lenferink loopt mee tijdens de Freedom Walk.

De naam Freedom Walk verwijst naar de titel van de autobiografie van Nelson Mandela ‘Long Walk to Freedom’ en de historische mars naar Washington op 28 augustus 1963 toen ds. Martin Luther King zijn toespraak ‘I Have a Dream’ uitsprak voor het Lincoln Memorial.

Tijdens de Freedom Walk zorgt stadsdichter Wouter Ydema voor een moment van bezinning rond compassie. Ook mobiel theater Geurend Hooi zorgt voor een optreden tijdens de afsluitende programmering in de Burgerzaal.

Leiden freedomwalk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×