Zo'n 300 mensen waren vanavond bij Minerva in touw om van de vierde editie van de Slag om Leiden een succes te maken. 57 Teams van vijf personen plus een heel bataljon vrijwilligers. Het team van het Cultuurfonds Leiden ging er met de winst vandoor. (Foto's: Francine Verbiest).

Twee winnaars bij vierde Slag om Leiden

Het team van het Cultuurfonds Leiden heeft vanavond de vierde editie van de Slag om Leiden gewonnen. Captain Michael Roumen en zijn mede-spelers wisten de meeste punten te behalen bij de Leidse kennisquiz voor het goede doel. De tweede winnaar is Hospice Issoria. Het hospice aan de Burggravenlaan krijgt weliswaar subsidie van de overheid en ook zorgverzekeraars dragen bij, maar dat is niet genoeg. De opbrengst van 33.110 euro is dan ook meer dan welkom.

Issoria is daarnaast dus afhankelijk van bijdragen en giften. En ook van de acties die de Vrienden van Issoria organiseren. Die vriendenstichting tekent ook voor de Slag om Leiden. Het evenement is tegenwoordig al snel goed voor zo’n 30.000 euro.

Ook bij deze vierde Slag om Leiden ging het er bij veel teams weer fanatiek aan toe. De strijd om de wisselbokaal werd dit keer dus beslecht door het Cultuurfonds. Op de tweede plek eindigde Van der Valk Hotel Leiden en op plek drie eindigde RWV Advocaten.

 

Leiden slagomleiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×