D66 de grootste in Leiden bij Provinciale Statenverkiezingen

d66leiden

In Leiden is D66 gisteren met afstand de grootste partij geworden. De Leidse uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen wijkt daarmee behoorlijk af van die in veel andere Zuid-Hollandse steden. D66 kreeg 21,5 % van de stemmen. PvdA werd tweede met 14,6 %, gevolgd door de VVD met 13,2 %. De nummer vier werd GroenLinks met 12,1 %. De SP is met 10,5 % als vijfde geëindigd, gevolgd door de PVV (9,2 %) en het CDA (6,7 %).

De opkomst lag ook in Leiden een stuk lager dan vier jaar geleden. Toen kwam nog 61,4 procent opdagen, gisteren was dat 52,5 procent.

 D66 vierde gisteravond feest in Leiden. De uitslagen werden gevolgd in restaurant Second Level in het ROC-gebouw bij Leiden Centraal. Op de foto die wethouder Strijk twitterde, bedankt campagneleider Kees Verhoeven alle vrijwilligers en kandidaten voor hun inzet.

Met de uitslag in Zuid-Holland is de kans groot dat VVD, CDA, SP en D66 ook de komende vier jaar het provinciaal bestuur vormen. De vier partijen behouden voldoende zetels voor een meerderheid en de coalitie heeft al laten weten door te willen.

Leiden Politiek Regio ps2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×