Stemmen bureau 50 herteld: geen onregelmatigheden

Naar aanleiding van verschillende meldingen over mogelijke fouten bij het tellen van de stemmen in het stembureau bij De Parelvissers, heeft er een hertelling plaatsgevonden van de daar uitgebrachte stemmen. Er bleek niets mis. De hertelling heeft geen wezenlijke afwijkingen opgeleverd. Dat zei burgemeester Lenferink vanmiddag tegen Sleutelstad.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/196817876″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Gisteravond vroeg VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen namens de hele raad of de burgemeester kon uitzoeken of er iets mis was met de telling in het bewuste stembureau. Er waren vier meldingen binnengekomen bij verschillende raadsleden over mogelijke fouten bij de telling. De meldingen kwamen van mensen die zelf als teller betrokken waren geweest bij de stemopneming zoals het formeel heet.

Leiden Politiek ps2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×