Geen enkele steun voor Groep Kok in islamdebat

Het islamdebat dat gisteravond op verzoek van de Groep Kok is gevoerd in de Leidse gemeenteraad heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat Tomas Kok alleen staat met zijn kritiek op gemeente en politie wat betreft de veiligheid en overlast in het Haagwegkwartier. Hij lijkt in een andere werkelijkheid te leven als de rest van de gemeenteraad en burgemeester Lenferink die over de openbare orde gaat.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/196846775″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Na afloop van het debat sprak Chris de Waard met Tomas Kok (Groep Kok), Abdelhaq Jermoumi (PvdA Leiden), Jos Olsthoorn (GroenLinks Leiden), Jeffrey van Haaster (D66 Leiden) en met burgemeester Lenferink.

Volgens Kok is het Haagwegkwartier een ‘shariawijk’ sinds er op de hoek van de Haagweg en de Ter Haarkade een islamitisch centrum verrijst. Bewoners willen de wijk massaal ontvluchten, maar zitten er vast omdat hun huizen onverkoopbaar zouden zijn. Een zestal voorstellen om de veiligheid in de wijk te verbeteren haalde allen slechts één stem: die van Kok zelf. “Niet zo gek,” vindt burgemeester Lenferink. Kok overdrijft volgens hem schromelijk: “Er is in het Haagwegkwartier weinig aan de hand. Mensen wonen er graag.”

Om de verhalen van Kok te ontkrachten organiseert de gemeente binnenkort een brede wijkbijeenkomst. Daar kunnen de bewoners al hun grieven op tafel leggen.

Leiden Politiek mosknee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×