Voormalig wethouder Alexander Geertsema als Napoleon ter ere van 200 jaar bezoek van de Franse keizer aan Leiden op 24 oktober 1811. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Symposium over erfenis van Napoleon

De meter, de achternaam en het wetboek, het zijn drie zaken waarin de erfenis van Napoleon in Nederland te herkennen is. Omdat het dit jaar 200 jaar geleden is dat Napoleon definitief van het Europese toneel verdween, organiseert het historische tijdschrift Leidschrift op 1 april een symposium over ‘de erfenis van Napoleon in Europa’.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197305936″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Reactieleden Ivar Wiegerinck en Key Tengeler van Leidschrift vertellen over het komende symposium waarmee het historisch tijdschrift ook het eigen 30-jarig jubileum viert.

Vier sprekers, dr. Lotte Jensen, professor Georg Kastner, dr. Matthijs Lok en dr. Henk Kern, spreken over de invloed van Napoleon op Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en Rusland. Aansluitend is er een borrel.

Het symposium vindt plaats in collegezaal 0.19 van het Lipsiusgebouw van de Leidse Universiteit aan de Cleveringaplaats 1, Leiden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×