Symposium over erfenis van Napoleon

3

De meter, de achternaam en het wetboek, het zijn drie zaken waarin de erfenis van Napoleon in Nederland te herkennen is. Omdat het dit jaar 200 jaar geleden is dat Napoleon definitief van het Europese toneel verdween, organiseert het historische tijdschrift Leidschrift op 1 april een symposium over ‘de erfenis van Napoleon in Europa’.

Reactieleden Ivar Wiegerinck en Key Tengeler van Leidschrift vertellen over het komende symposium waarmee het historisch tijdschrift ook het eigen 30-jarig jubileum viert.

Vier sprekers, dr. Lotte Jensen, professor Georg Kastner, dr. Matthijs Lok en dr. Henk Kern, spreken over de invloed van Napoleon op Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en Rusland. Aansluitend is er een borrel.

Het symposium vindt plaats in collegezaal 0.19 van het Lipsiusgebouw van de Leidse Universiteit aan de Cleveringaplaats 1, Leiden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Delen

3 reacties

  1. Piet Pekelharing op

    De meter, de achternaam en het wetboek. Deze verworvenheden zijn inderdaad via de Franse tot ons gekomen. De auteur vergeet nog een aspect van onze samenleving dat wij helaas aan dat pedante Franse mannetje te ”danken” hebben: nml. de monarchie. Napoleon stichtte in 1806 het Koninkrijk Holland en zette zijn broer Lodewijk Napoleon op de troon.

    Wij hadden dus eigenlijk al in 2006 tweehonderd jaar koninkrijk moeten ”vieren”.

Over de auteur

Je bent nu offline