De komende jaren wordt de Zeeheldenbuurt steeds energieneutraler. Door de greendeal met de gemeente krijgt het project extra aandacht. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Zeeheldenbuurt sluit Greendeal met gemeente

In de Zeeheldenbuurt vond gisteravond de aftrap plaats van het project ‘Zeeheldenbuurt Energieneutraal’. Het is de tweede ‘greendeal’ die de gemeente sluit. In april ondertekende het Leidse onderwijsveld en wethouder Frank de Wit ook al zo’n inspanningsverplichting op het gebied van duurzaamheid.

Chris de Waard in gesprek met wethouder De Wit en Jeroen Schrama over de Greendeal met de Zeeheldenbuurt.

Jeroen Schrama, oud duoraadslid voor de Partij voor de dieren in Leiden, gaat de kar in de Zeeheldenbuurt trekken. Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met huiseigenaren, huurders en woningcorporatie Portaal die honderden huizen in de wijk bezit. Portaal gaat een deel van die woningen slopen en bouwt er energieneutrale woningen voor terug. De overige huurwoningen worden de komende jaren ook onder handen genomen. Bij dat groot onderhoud kunnen de huurders een pluspakket afnemen van Portaal. Daarmee wordt de woning energiezuiniger en ook comfortabeler. Er staat wel een huurverhoging tegenover, maar door de lagere energierekening zijn de huurder per saldo goedkoper uit verwacht Schrama.

 

Leiden Politiek greendeal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×