Vrijwillige studenten strijken van 8 mei tot en met 5 juni neer in de Nieuwe Energie. Zij runnen daar een zogenaamd 'Happietaria'. (Foto: PR).

Leidse studenten runnen tijdelijk restaurant voor goed doel

Leidse studenten van vier christelijke studentenverenigingen (VGSL Franciscus Gomarus, Ichthus, CSFR Panoplia en NSL) zetten een tijdelijk restaurant op in de Nieuwe Energie aan de 3e binnenvestgracht 23. Vanaf 8 mei kun je in dit ‘Happietaria’ uit eten voor het goede doel.

In verschillende studentensteden door het hele land zogenaamde Happietaria’s opgezet. Ze worden ondersteund door de stichting Happy Gift. Deze stichting vormt de schakel tussen het goede doel en de Happietaria’s.

Een vrijwilligersteam van vier dames en drie heren runt het restaurant. Deze sturen de commissies aan die de verschillende onderdelen van het restaurant regelen. Zo is er bijvoorbeeld een commissie die medewerkers voor keuken en bediening werft en aanstuurt en een commissie die de sponsoring door bedrijven regelt.

Women in business

Het restaurant in Leiden zet zich in voor het project ‘women in business challenge’ van BiD-Network. Bij de woman in business challenge kunnen vrouwen uit AziĆ«, Afrika en Latijns-Amerika een businessplan opsturen. Wanneer dit businessplan potentie heeft, ontvangen de vrouwen coaching, training en word er gezocht naar een investeerder, waardoor het bedrijf kan groeien. Het doelbedrag van de actie is 10.000 euro.

Reserveren

Je kan alvast een tafel reserveren via de website van het project. Op de website vindt je ook het menu. Het Happietaria in de Nieuwe Energie sluit na 5 juni weer haar deuren.

Videofragment: Het project waarvoor de Leidse studenten geld ophalen.

Nieuws happietaria


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×