Feestelijkheden rond opening parkeergarage Lammermarkt van start

3

Vandaag begint een meerdaagse serie activiteiten rond de opening van de ondergrondse parkeergarage aan de Lammermarkt. De opening vanmiddag is voor genodigden, maar vanaf morgen is het publiek welkom. Om te beginnen de leerlingen van Leidse basisscholen. Die kunnen de hele dag op expeditie in de diepste parkeergarage van Nederland tijdens de speurtocht ‘de verborgen stad’ die Stadsgezelschap PS|Theater voor ze heeft uitgezet.

(Buro JP).

Vrijdagavond staat er een Parking Disco op stapel, Op de bodem van de garage wordt dan op 22 meter diepte een dancefeest gehouden. Kaartjes waren alleen te winnen en inmiddels zijn ze alle 400 vergeven.

(Wilbert Hendriks videoproductie).

Zondagmiddag is er een garage sale. Bezoekers kunnen er van alles kopen. Direct vanuit de kofferbak van de verkopers. Die laatsten moeten zich wel vooraf aanmelden via een speciaal formulier. Overigens zijn er ook grondplekken beschikbaar voor wie wel iets te verkopen heeft, maar geen auto bezit. Er wordt geen toegang of stageld geheven.

Delen

3 reacties

  1. Feest? Voor de fossiele hobbies van dit neoliberale college? “Booming town” zal onze PvdAdieu Burgervader in Twents accent wel weer zeggen. En drie maanden gratis parkeren? Om wiens kosten?
    Andere steden hebben een beter beleid: auto’s de binnenstad uit en bezoekers laten pendelen vanaf transferia aan de rand van de stad. Met schone OV bussen. En dus niet de fossiele auto’s de stad in naar twee waarschijnlijk zeer onrendabele autobunkers a 100 miljoen Leids belastinggeld. Scheelt ook een hoop smog en fijnstof die onze longen aantasten.
    Zelfs SP wethouder van Gelderen schaamde zich voor die miljoenen verspilde autobunkers in een duo interview met haar college collega Paulus Laudy. Maar de SP als pluche partij in Leiden en elders gedoogd wel meer dit soort projecten: mega kantoren en heuse ringwegen dwars door het laatste Leidse groen. Onder motto “Leiden wordt steeds mooier”!? Voor de “boost” van deze “booming town”. Ik citeer de voormalige SP frac en huidig raadslid Antoine Teeuwen toen hij Pieter Van Woensel feliciteerde met de realisatie van de garages. Pluche!

  2. De 3 oktober vereniging zal wel blij zijn met dit plein.net zo leeg als de Beestenmarkt.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline