Leiden start proef met dynamische parkeertarieven in Lammermarktgarage

Korting op het geldende parkeertarief in de Lammermarktgarage op rustige momenten en het reguliere tarief op momenten dat het drukker is. Daarmee wil de gemeente Leiden gaan experimenteren. Met die dynamische parkeertarieven wil het college de bezettingsgraad van de garage optimaliseren en ook de economie in de stad stimuleren. Ook bezoekers die bij theater- of restaurantbezoek van te voren een kaartje reserveren kunnen rekenen op een verlaagd tarief.

Ook voor omwonenden komt er een pilot. Via een speciaal ontwikkelde app kunnen ze bezoekers aanmelden en voor hen het parkeergeld betalen. Met een selecte groep omwonenden volgt een proef om hun bezoek gratis in de Lammermarktgarage te laten parkeren zolang er plek is. Het bezoek leert de garage daardoor kennen en zal een volgende keer wellicht sneller zelf ook van de garage gebruik maken. Ook zorgt het voor minder auto’s op straat.

Tenslotte wil het college in de periode september tot en met december de eerste twee uur parkeren in de Lammermarktgarage gratis maken op koopzondagen. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan de D66/VVD motie ‘vul de put’ die de gemeenteraad eerder aannam.

In september start de uitgebreide promotiecampagne ‘Laat je Leiden’ waarin Leiden de verbeterde bereikbaarheid en parkeercapaciteit gaat uitdragen. Dat valt niet toevallig samen met de opening van warenhuis Hudson’s Bay en de nieuwe winkels in het Aalmarktgebied. Die winkels, maar ook instellingen in het centrum of bijvoorbeeld restaurant kunnen ervoor kiezen om via de parkeer-app het parkeergeld voor hun klanten (deels) te betalen.

Leiden Politiek Parkeergarage Lammermarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×