Een grasmat maakt onderdeel uit van een van de beelden. Het thema is dan ook 'Botanica'. Een meisje neemt al nieuwsgierig een kijkje bij het opvallende kunstwerk. (Foto's: Chris de Waard).

Vierde Beelden in Leiden vanaf woensdag aan de Hooglandse Kerkgracht

Aanstaande woensdag is de officiële opening van alweer de vierde editie van de open lucht beeldententoonstelling Beelden in Leiden (BIL). Dit jaar staan de beelden niet alleen op de Hooglandse Kerkgracht, ook in de Hortus Botanicus staan vijf beelden. BIL heeft dit jaar de samenwerking gezocht met de universitaire plantentuin vanwege het 425-jarig bestaan van de Leidse hortus. Ook het thema sluit daarbij aan: Botanica.

De eerste beelden in de Hortus zijn inmiddels geplaatst en ook een de Hooglandse Kerkgracht hebben de beeldende kunstenaars de afgelopen dagen al hard gewerkt aan de voorbereidingen. Zo liggen de plateaus waarop de beelden de komende dagen worden geplaatst momenteel te drogen.

Cultuur Leiden bil


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×