Geen camera’s of andere locatie voor Beelden in Leiden

5

De kunstwerken van de expositie ‘Jonge Beelden’ van Beelden in Leiden blijven ondanks meerdere vernielingen gewoon op de Hooglandse Kerkgracht staan. Ook komt er geen cameratoezicht of extra verlichting. Dat zei cultuurwethouder Yvonne van Delft gisteravond in de vergadering van de Leidse gemeenteraad in antwoord op vragen van VVD-raadslid Tom Leest. Die wil dat de gemeente de organisatie Beelden in Leiden gaat helpen om verdere vernielingen te voorkomen of in elk geval de daders op te sporen mochten er toch weer vernielingen worden aangericht.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Yvonne van Delft over Beelden in Leiden.

Cameratoezicht op de Hooglandse Kerkgracht ligt gevoelig zegt Van Delft. Het is in de openbare ruimte en dan gelden strenge voorwaarden. Er moet dan eigenlijk sprake zijn van een onveilige situatie. Zonder camera’s heeft extra verlichting in haar ogen ook weinig zin. Een andere locatie biedt naar verwachting ook geen soelaas. “Mensen die dit soort dingen doen, heb je overal.”

Gisteren heeft Van Delft wel overleg gehad met Beelden in Leiden, de politie en de wijkregisseur om te kijken of er extra toezicht mogelijk is. Daarbij wordt ook een beroep gedaan op omwonenden.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

5 reacties

  1. Barbara Pouw

    Wat een spijtige reactie van de wethouder. Camera aan beide kanten gericht op de beelden (middenstuk) en niet op de straat/huizen ernaast en klaar.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline