Het inmiddels gerepareerde werk van Koos Buster ligt weer fier op de kop van de beeldententoonstelling. (Foto: Chris de Waard).

Geen camera's of andere locatie voor Beelden in Leiden

De kunstwerken van de expositie ‘Jonge Beelden’ van Beelden in Leiden blijven ondanks meerdere vernielingen gewoon op de Hooglandse Kerkgracht staan. Ook komt er geen cameratoezicht of extra verlichting. Dat zei cultuurwethouder Yvonne van Delft gisteravond in de vergadering van de Leidse gemeenteraad in antwoord op vragen van VVD-raadslid Tom Leest. Die wil dat de gemeente de organisatie Beelden in Leiden gaat helpen om verdere vernielingen te voorkomen of in elk geval de daders op te sporen mochten er toch weer vernielingen worden aangericht.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Yvonne van Delft over Beelden in Leiden.

Cameratoezicht op de Hooglandse Kerkgracht ligt gevoelig zegt Van Delft. Het is in de openbare ruimte en dan gelden strenge voorwaarden. Er moet dan eigenlijk sprake zijn van een onveilige situatie. Zonder camera’s heeft extra verlichting in haar ogen ook weinig zin. Een andere locatie biedt naar verwachting ook geen soelaas. “Mensen die dit soort dingen doen, heb je overal.”

Gisteren heeft Van Delft wel overleg gehad met Beelden in Leiden, de politie en de wijkregisseur om te kijken of er extra toezicht mogelijk is. Daarbij wordt ook een beroep gedaan op omwonenden.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Politiek bil


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×