Eerste paal Churchillpark geslagen

8

churchillparkTussen de Churchilllaan en de Boshuizerkade verrijzen de komende periode tientallen nieuwe woningen. Op de voormalige sportvelden bouwt Amvest een woonwijk met 30 huur- en 26 koopwoningen in het Churchillpark. Vandaag werd de eerste paal geslagen.

De koopwoningen gaan tussen de 279.500 euro en 323.500 euro kosten. De huurwoningen zijn allen in de vrije sector en kosten circa 1.100 euro per maand.

Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van het concept ‘lekkerEIGENhuis‘. Daarmee kunnen woningen in korte tijd worden gebouwd. Nog voor de zomervakantie worden de eerste huizen opgeleverd.

 

Wethouder Laudy over de bouw van de eerste 56 van zo’n 200 woningen bij het Churchillpark.

(Foto boven: Bouwwethouder Laudy (via Twitter, foto’s onder: Amvest).

Delen

8 reacties

 1. Tja, we noemen het evenementenplein bij Molen de Valk ‘groen evenementenplein’, omdat er geen bomen komen. We noemen het Churchillpark een park, omdat het terrein volgebouwd wordt met hier en daar een verdwaalde boom. Sommigen noemen het eufemisme, ik noem het cynisme: De gemeente heeft maling aan het groen en vindt dat de bestemmingsnaam vanzelf wel recht aan het milieu zal doen.
  Elk groen stukje wordt volgebouwd. Dat moet toch anders kunnen.

 2. Mooi wonen CHURCHILLPARK wel duur MAAR je krijg er een moskee bij .

  • Piet Pekelharing op

   Hetgeen er toe leidt dat wij op korte termijn kunnen zien of de huizenmarkt in de wijde omgeving van de moskee-in-aanbouw is ingestort zoals Tomas Kok stelt of dat die jongen maar wat uit zijn n*k l*lt.

 3. Eric van 't Groenewout op

  Kom op, Johan, op dit terrein waren sportvelden, tribunes, kantines en kleedkamers en amper bomen. Het kan een mooie, prettige woonwijk worden.

 4. F. Hagedoorn op

  Maar juist al die rijtjes met struiken en afzettingen/-scheidingen van haagachtige planten, haagbeuk, hagedoorn enz. op, tussen en langs de toenmalige voetbalvelden zorgden voor nestgelegenheid voor roodborsten en winterkoningen en schuilgelegenheid voor kleine zoogdieren (egels !) en bruine kikker en leefgebied voor hun prooidieren zoals insecten.
  Het valt te hopen dat deze biodiversiteit gehandhaafd blijft c.q. terugkeert in een nieuw -voorlopig kaal- wijkje.

 5. wat hebben die bomen op de tekening een vreemde schaduwwerking. een dronken tekenaar of iemand die snel klaar wilde zijn?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline