Bewoners mevrouw Van Egmond en mevrouw Rozenmeijer van Topaz Groenhoven hebben dinsdag samen de ‘eerste’ steen voor Topaz Lakenhof in Leiden gemetseld. (Foto: Buro JP).

Bewoners Groenhoven metselen ‘eerste’ steen Lakenhof

Twee bewoners van Topaz Groenhoven hebben dinsdag samen de ‘eerste’ steen voor Topaz Lakenhof in Leiden gemetseld. Het was een symbolische handeling waarmee ze een stevig fundament voor hun nieuwe huis hebben gelegd.

De bewoners van Topaz Groenhoven zijn de eerste bewoners van de nieuwe zorglocatie. De verwachting is dat zij kerst 2018 in Topaz Lakenhof vieren. Zij verhuizen naar Topaz Lakenhof omdat de locatie Groenhoven verouderd is.

Topaz Lakenhof wordt gebouwd in de nieuwe wijk Churchillpark op de voormalige noorderlijke voetbalvelden tussen de Churchillaan en de Boshuizerkade. Lakenhof wordt een woonzorglocatie voor 72 bewoners en is bedoeld voor ouderen met dementie en met chronisch lichamelijke klachten die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Alle bewoners van Topaz Lakenhof beschikken straks over een eigen studio. Drie woongroepen van acht bewoners gaan gezamenlijk een huiskamer met buitenruimte delen. Dit heet kleinschalig zorgen. Topaz Lakenhof wordt ook uitgerust met moderne zorgdomotica.

Leiden churchillpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×