(Foto's: Chris de Waard).

Laatste woningen Churchillpark opgeleverd

Vrijdagmiddag zijn in het Churchillpark de laatste 99 woningen en appartementen opgeleverd die ontwikkelaar AMVEST op de voormalige noordelijke sportvelden heeft laten bouwen. Zaterdag kregen de laatste bewoners de sleutel en kon de grote verhuizing naar de nieuwe eengezinswoningen en appartementen beginnen.

Chris de Waard sprak met Amvest-directeur Wim Wensing over de oplevering van de laatste woningen in het Churchillpark

Drie jaar geleden werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe woonwijk. Op die eerste kavels realiseerde Amvest een mix van vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Die eerste fase werd in een recordtempo uit de grond gestampt. Negen maanden na de start van de bouw werden de 56 woningen al opgeleverd.

Chris de Waard sprak met wethouder Duurzame Verstedelijking Fleur Spijker over de nieuwe woonwijk.

Ook de bouw van deze laatste fase verliep voorspoedig. In december 2016 ging de eerste paal de grond in en nu is de bouw volgens planning afgerond. De nieuwe huizen voldoen volgens Amvest-directeur Wim Wensing aan alle duurzaamheidseisen. Alleen hebben ze nog wel een gasaansluiting: “Dat hadden we achteraf beter niet kunnen doen”, beseft Wensing nu ook.

 

Advertentie

Leiden churchillpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×