Laatste woningen Churchillpark opgeleverd

7

Vrijdagmiddag zijn in het Churchillpark de laatste 99 woningen en appartementen opgeleverd die ontwikkelaar AMVEST op de voormalige noordelijke sportvelden heeft laten bouwen. Zaterdag kregen de laatste bewoners de sleutel en kon de grote verhuizing naar de nieuwe eengezinswoningen en appartementen beginnen.

Chris de Waard sprak met Amvest-directeur Wim Wensing over de oplevering van de laatste woningen in het Churchillpark

Drie jaar geleden werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe woonwijk. Op dieĀ eerste kavels realiseerde Amvest een mix van vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Die eerste fase werd in een recordtempo uit de grond gestampt. Negen maanden na de start van de bouw werden de 56 woningen al opgeleverd.

Chris de Waard sprak met wethouder Duurzame Verstedelijking Fleur Spijker over de nieuwe woonwijk.

Ook de bouw van deze laatste fase verliep voorspoedig. In december 2016 ging de eerste paal de grond in en nu is de bouw volgens planning afgerond. De nieuwe huizen voldoen volgens Amvest-directeur Wim Wensing aan alle duurzaamheidseisen. Alleen hebben ze nog wel een gasaansluiting: “Dat hadden we achteraf beter niet kunnen doen”, beseft Wensing nu ook.

 

Delen

7 reacties

  1. Churchillpark? Zie alleen maar steen met hier een daar een paar sprietjesbomen.
    Sorry, maar waar blijven de kritische vragen van de pers?

    • Dat nu is het listige bedrog van marketing, pr en reclame: er was groen, er kwamen stenen voor in de plaats en het vrijwel plantloze resultaat wordt park genoemd. “Kritische vragen van de pers”, in Leiden? Joh, die schrijvende huurlingen zijn vaak al blij als ze gratis mogen drinken op zo’n feestje.

    • Churchillpark is pas opgeleverd. Groen in een nieuwbouwwijk heeft altijd even tijd nodig om te groeien en te bloeien. In Churchillpark komt een centraal plantsoen, het Vasalisplantsoen. Dit is onderdeel van het openbaar gebied en wordt door de gemeente Leiden aangelegd. Eind 2018 wordt dit opgeleverd.

  2. ‘Churchillpark’ Naast een moskee,Geen park in de omgeving te vinden en Architectuur die zo in Roemenie zou kunnen staan

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline